Păpușa educativă Lammily dă lecții de acceptare printr-un concept atipic pe piață. Acceptarea și într-ajutorarea trebuie să fie repere obligatorii, atât în mediul familial, dar mai ales în mediul școlar.

Aspecte precum copiii cu ADHD sau copiii cu deficiențe de mobilitate nu trebuie să reprezinte un motiv de ură sau discriminare. Lammily este prima păpușă care își propune să ajute părinții să familiarizeze copii cu aceste aspecte, să le înțeleagă și să le accepte.

Conceptul Lammily, încă de la lansarea pe piață, militează pentru normalitate, înțelegere, acceptare, într-ajutorare sau măcar toleranță. Există inițiative menite să obișnuiască societatea cu necesitățile celor cu deficiențe locomotorii, spre a înlătura teama vis-a-vis de persoanele în cauză, ura, compătimirea sau discriminarea.

Atipic Beauty este un eveniment unic în lume ca format şi este înregistrat ca brand. Gala Atipic Beauty demonstrează an de an că dizabilitatea nu este un motiv să nu trăiești frumos și demn.

Prezentare de modă este realizată cu ajutorul modelelor, femei frumoase imobilizate în scaune cu rotile. Acestea prezintă creații vestimentare semnate de designeri români și dovedesc tuturor că frumusețea spirituală este cea mai importantă.

Educația timpurie necesită inclusiv explicarea problemei handicapului sau a ADHD-ului. Copilul poate avea el ceva deficiențe sau poate interacționa cu copii cu handicap.

Dacă nu i se explică din timp ce înseamnă, care sunt emoțiile celui în cauză și cum trebuie să reacționeze, atunci pentru nici unul dintre cei implicați, experiența nu va fi plăcută.

Păpușa educativă Lammily nu doar că promovează frumusețea normală, dar încurajează și acceptarea defectelor și a deficiențelor de mobilitate. Drept urmare, se recomandă ca lecțiile explicative ale acestui aspect să implice jocul, spre exemplu construirea unui scaun cu rotile pentru păpușă.

Video-ul de mai jos explică pas cu pas cum se realizează un accesoriu de joacă, menit să obișnuiască copilul cu reperele de bază a ceea ce înseamnă handicap locomotor.

 

Frumusețea e în tine, stimate părinte, este în tine, copile! Fii frumos prin comportamentul tău!

 

Un alt video ajută pentru a realiza cârje. Prin construcție, copilul va învăța dificultatea traiului cu un handicap și va fi mai înțelegător și săritor cu cei care au o astfel de realitate.