Despre Lammily

La nivel international, Lammily este prima papusa care aduce in atentia tuturor nevoia de normal si de acceptare a corpului uman asa cum este el, cu toate schimbarile care intervin pe parcursul vietii si pe care uneori le acceptam foarte greu sau deloc.

Papusa Lammily reprezinta acea fata normala, cu dimensiuni medii ale corpului, care accepta schimbarile pubertatii si eventualele semne pe care le poate avea pe corp pe parcursul vietii sale: vanatai, cicatrici, vergeturi, celulita sau pete. Se doreste asemanarea sau identificarea cu papusa prin elementele sale reprezentative: forma corpului, naturaletea aspectului fizic si hainele sale.

Rolul papusii este educativ. Observand prin joc si descoperire schimbarile corpului uman, preferabil cu explicatiile unui adult, copilul va accepta mai usor ideea unei transformari, a unor mici incidente. Cand va rosi sau va avea o vanataie, copilul isi va aminti episodul cu papusa, iar prin comparatie, va intelege ca este ceva normal.

Datorita membrelor mobile ale papusii, jucaria are un rol interactiv, aceasta fiind o companie potrivita de joaca in diverse ipostaze. Abtibildurile sunt, de asemenea, un instrument util si educativ, prin care copiii descopera locul pe corp unde apar semnele si, odata ce considera ca are loc vindecarea, le pot indeparta si reutiliza cu alte ocazii de joc.

Intre 50 si 90% dintre femei dezvolta vergeturi in timpul vietii si peste 90% dintre femei au la un moment dat celulita. Acneea este comuna, cu precadere in adolescenta si aproximativ 80% din oameni au o eruptie intre 11 si 30 de ani. Este timpul sa obisnuim copiii cu privire la aceste schimbari si sa le perceapa ca atare, cu intentie de preventie, solutionare, dar mai ales, acceptare drept normalitate.

Proiectul Lammily apartine lui Nickolay Lamm si s-a dovedit a fi un succes inca de la lansarea conceptului, din 2014. Intentia lui Nickolay a fost de a arata ca si normalul este frumos.

Reactiile elevilor de la Colegiul Saint Edmund din Pittsburg sunt elocvente: