Un cadou este binevenit oricând, nu numai în perioada sărbătorilor de iarnă. Criteriile după care alegem un cadou implică un buget prestabilit și, eventual, preferințele celui care va primi darul. Dacă sunteți în căutarea unei surprize de pus sub brad, în special pentru fetițe, aflați că Păpușa Lammily este un cadou cu 20 de lecții formativ-educative pentru copil.
Părinții au, de regulă, o listă lungă, scrisă de către copii, cu tot ce și-ar dori să primească de la Moșul. Majoritatea sunt jucării văzute în reclamele tv, care imită personaje din desene sau filme, ori alte jucării care sunt la modă. Părinții fac eforturi pentru a îndeplini aceste doleanțe, deși, uneori, nu sunt de acord cu achiziția unor produse, din varii motive. Dar insitențele și bucuria ulterioară a copilului primează.
Ideal este ca achiziția jucăriilor să fie realizată luând în calcul nu doar ceea ce solicită copilul, dar și analiza părintelui și intenția de a-i oferi o jucărie educativă, care, prin joc, îi va servi drept un exemplu, o mică lecție sau un ajutor în a înțelege anumite aspecte ale vieții.
Iată cele 20 de lecții pe care le poate învăța copilul cu ajutorul păpușii Lammily, al kit-ului de semne, dar mai ales cu ajutorul jocului explicativ al părintelui:
- Lammily este un model bun de urmat, învață copiii ce înseamnă proporții realiste, conferă încredere în sine și amintește că Normalitatea este frumoasă!
- Hainele sale sunt moderne dar simple, pentru că Lammily nu sprijină epatarea prin vestimentație de brand, ci promovează ideea că valoarea personală reiese din modul de gândire și comportament.
- Abțibildurile Lammily sunt cheia lecțiilor pe care părintele le poate explica, prin joc, copilului. Împreună cu copilul, părintele aplică păpușii stickerele care imită semnele corpului și alte modificări. Alternând cu jocul, părintele învață copilul despre imperfecțiuni, semne care pot apărea pe corp de-a lungul vieții, pentru ca acesta să poată înțelege cauza, soluțiile și să le perceapă drept o normalitate, iar când i se vor întâmpla, să nu se victimizeze excesiv, să nu sufere o scădere a încrederii de sine sau să se simtă stigmatizat.
- Rolul jocului cu abțibildurilor este de a învăța despre prevenție și tratare de la vârste fragede.
- Ochelarii sunt un accesoriu medical ce poate fi uneori un instrument de bullying, din cauza căruia mulți copii sunt etichetați. Faptul că și păpușile au ochelari ajută copiii să perceapă acest aspect drept o normalitate, ceea ce va scădea gradul de discriminare sau etichetare în rândul copiilor.
- Kit-ul de semne are și alunițe ale pielii, semne atât de des întâlnite pe corpul uman. Părintele explică normalitatea prezenței alunițelor, învățând copilul cum să protejeze aceste zone, pentru a nu cauza alte afecțiuni. Important este să explicăm unicitatea pe care o dau alunițele, pentru ca cei mici să nu se simtă diferiți dacă au aceste semne în locuri vizibile, ceea ce poate aduce întrebări sau situații pe care nu le pot gestiona la vârste mici.
- Semne precum lacrimi, bujorei cauzați de diverse emoții dezvoltă inteligența emoțională. Cu ajutorul semnelor, părintele explică mai ușor când și de ce simțim diverse emoții, cum trebuie să le gestionăm și cum ne raportăm la cei din jur, înțelegându-le emoțiile, trăirile.
- Rănile pe care copiii le pot dobândi în timpul jocurilor sunt dese, de aceea este bine ca cei mici să știe să prevină sau să acționeze atunci când se lovesc. Ce este o vânătaie, cum o tratăm și ce nu trebuie să facem atunci când avem un astfel de semn; cei mici pot învăța mai ușor cu abțibildul în cauză.
- Stickerele sunt niște auxiliare care sugerează empatie și un paralelism cu Lammily, care se presupune că experimentează aceeași trăire. Dacă are o rană, copilul învață ce trebuie să facă pentru a nu se infecta și în cât timp se tratează, moment la care va dezlipi sticker-ul de pe păpușică.
- Ce sunt cicatricile – o întrebare care poate avea un răspuns mai ușor cu ajutorul abțibildului Lammily care imită acest semn. De regulă, mamele explică celor mici prezența unui semn destul de mare, urmare a operației de cezariană. Cu tact, semnul trebuie explicat fără gravitate, pentru a nu fi perceput drept ceva negativ, ci ca pe un semn care punctează o amintire unică.
- Ce este celulita trebuie să știe fiecare copil, pentru a înțelege că o alimentație nesănătoasă și lipsa orelor de sport conduc spre această afecțiune a pielii. Prevenția este mai importantă decât tratarea, iar părintele este responsabil să ofere soluții de prevenire.
- Vergeturile sunt o altă mică lecție, pe care, cu ajutorul semnului de lipit, putem explica celor mici care sunt zonele în care apar vergeturi, care este cauza, cum putem trata și mai ales, cum putem preîntâmpina aceste semne ale pielii.
- Zgârieturile animalelor de casă și nu numai, pot fi periculoase dacă nu acționăm imediat după incident. Rănile se pot infecta și rana se poate extinde. Pentru acest lucru, o lecție a unei răni implică o altă lecție de afecțiune manifestată față de animale, într-un mod calm, gingaș, pentru a nu speria animalul.
- Fracturile sunt întâmplări atât de nedorite! În ciuda gravității, copiii trebuie să știe că fracturile sunt tratabile și au chiar un moment nostim, în care prietenii scriu mesaje pe ghips-ul celui vătămat. Copilul învață despre fracturi și ghips, dar mai ales cum să prevină acest accident.
- Bandajele sunt utile în procesul de tratare, la fel etapele de curățire a rănii. Ce sunt, cum le aplicăm, care sunt normele de igienă, putem explica aceste lucruri aplicând stickerele Lammily pe păpușică.
- Jocul în parc implică și pete de iarbă sau de pământ. Copiii se pot speria de astfel de semne pe care nu conștientizează când le fac, de aceea, trebuie explicat în detaliu că murdăria este o normalitate, că se poate îndepărta prin spălare și nu cauzează o durere. Știind la ce să se aștepte la jocul în parc, copilul va privi întâmplările cu mai multă lejeritate și acceptare.
- Tatuajele din kit-ul de semne nu reprezintă acele tatuaje permanente, dar pot atrage atenția cu privire la semnele realizate voit pe corp, semne pe care nu le putem îndepărta. Semnele imită picturile nostime realizate pe piele, care îi ajută pe copii să teatralizeze, să facă jocuri de rol.
- Fiind reprezentarea unei fete de 19 ani, păpușa este fin machiată, ceea ce induce copiilor lecția că frumusețea vine din interior, nu trebuie să exagerăm pentru ne încadra în repere eronate de frumusețe.
- Păpușa Lammily învață copiii să se iubească pe sine indiferent de forma corpului, de statură, de kilograme. Este normal să ne dorim să avem un corp sănătos, să facem sport și să avem grijă de noi. Naturalul este frumos.
- Lammily dă lecții de acceptare cu privire la imperfecțiunile propriului corp și cu privire la ale celor din jur. Nu trebuie să îi judecăm pe cei apropiați după aspectul fizic, la fel de bine cum nu trebuie să ne alegem prietenii după ceea ce numim noi repere de frumusețe. Frumusețea vine din interior și trebuie descoperită cu deschidere, înțelegere, empatie, prietenie.
Ne dorim să cunoașteți conceptul Lammily și să îl oferiți cu inimă deschisă. Împreună, formăm societatea de mâine!
Normalitatea este frumoasă!
Comenteaza